CORONAPROTOCOL TRAINING/WEDSTRIJDEN (JEUGD)TEAMS PER 30-08-2020

De (jeugd)teams van DE TUBANTERS 1897 zijn inmiddels weer gestart met de trainingen en zullen met ingang van zaterdag 5 september de competitie weer hervatten. Gezien de coronarisico’s willen en moeten we dat op een zorgvuldige en verstandige manier doen. Om de besmettingsrisico’s zo klein mogelijk te houden neemt DE TUBANTERS 1897 verschillende maatregelen.

De belangrijkste uitgangspunten voor de komende tijd noemen we in dit bericht. Het is bovendien zeer waarschijnlijk dat er regelmatig updates plaatsvinden.

De belangrijkste regels voor de trainingen zijn:

 • Het sportpark is geopend voor zowel spelers, trainers als ouders/verzorgers.
 • Informeer je kinderen over de algemene veiligheids- en hygiëneregels en dat ze altijd de aanwijzingen van de begeleiding opvolgen
 • We verzoeken ouders/verzorgers (en andere toeschouwers) dringend 1,5 meter afstand te houden en de geldende veiligheids- en hygiënemaatregelen in acht te nemen.
 • Neem je eigen bidon mee en gebruik alleen die van jezelf.
 • Kom zo kort mogelijk van tevoren naar de accommodatie en blijf na de training niet hangen.
 • Kom zoveel mogelijk op de fiets.

Kleedkamergebruik (tot nader order)

 • Alle jeugdteams t/m O9: THUIS omkleden en THUIS douchen
 •  Alle teams O10 en ouder kunnen wel omkleden/douchen op het sportpark. Let wel! Ouders mogen niet in de kleedkamers komen. De coach/leider heeft wel toegang i.v.m. de controle op het schoon achterlaten van de kleedruimte.

Deze regel geldt op onze accommodatie voor trainingen en wedstrijden en hanteren we voor zowel thuis- als uitspelende teams.

In onze afweging hebben we o.a. meegenomen dat:

 • openstelling voor alle leden niet te organiseren is i.c.m. de beschikbare ruimte;
 • bij de pupillen al relatief veel thuis gedoucht werd;
 • bij de jongste jeugd kleedkamergebruik zorgt voor veel extra verkeer van helpende ouders;

Voor de leeftijdsgroep tot 18 jaar gelden in de kleedkamers onderling geen beperkende maatregelen. De juniorenteams kunnen dus ‘normaal’ een kleedkamer delen. Dringend verzoek is om niet langer dan nodig de kleedruimte te gebruiken. Kleedkamers dienen te allen tijde schoon achter gelaten te worden.

Vervoer van/naar uitwedstrijden

Vanaf 1 juli geldt er geen limiet meer op het aantal mensen dat samen in een auto mag zitten. Een mondkapje opzetten wordt geadviseerd indien passagiers uit verschillende huishoudens komen.

Publiek bij wedstrijden

Wij verzoeken het aanwezige publiek rekening te houden met de algemeen geldende veiligheids- en hygiënemaatregelen in acht genomen moeten worden en uiteraard de 1,5 meter maatregel. Mocht u een uitwedstrijd willen bezoeken dan attenderen wij u erop dat er op overige sportparken andere regels kunnen gelden. Hierbij dan ook het advies om de website van de betreffende voetbalvereniging te checken op de actueel geldende maatregelen.

Clubgebouw

Bij binnenkomst clubgebouw/kantine verzoeken wij iedereen, zich te registreren, de handen te reinigen en zich te houden aan de looprichting. We komen binnen via de zijingang (aan de kant van de kleedruimtes) en vertrekken via de uitgang bij het terras. Er zijn uitsluitend zitplaatsen, de tafels en stoelen mogen niet verplaats worden. Uiteraard geldt in de kantine ook de gebruikelijke veiligheids- en hygiënemaatregelen.

Tot slot

Het bestuur van DE TUBANTERS 1897 wil benadrukken dat wij ons uiterste best doen om alle voetbalactiviteiten op een zo veilig mogelijke manier te organiseren maar dat wij dit uiteraard niet alleen kunnen doen. Denk met gezond verstand en neem je verantwoordelijkheid.

Laat een reactie achter